Kocaeli Sivas İli Zara İlçesi Yeşimli Köyü Derneği Geleneksel SAYA Gecesinde Buluştu

Merkezi Gebze Ulus Mahallesi'nde bulunan Yeşimli Köyü Derneği, geleneksel SAYA gecesinde hemşehrilerini bir araya getirdi.

12.02.2024 22:42:00 764 1
Kocaeli Sivas İli Zara İlçesi Yeşimli Köyü Derneği Geleneksel SAYA Gecesinde Buluştu

Ahmet Penbegullu Kültür Merkezi'nde gerçekleşen etkinliğe yoğun bir katılım sağlanırken, Sivas yöresine özgü geleneksel Orta oyunu SAYA izleyicileri mest etti.

Gecede, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, AK Parti Gebze İlçe Başkanı Recep Kaya, MHP Gebze İlçe Başkanı Ali Yalsız, meclis üyeleri, Sivaslılar derneği eski başkanlarından Gebzenin yakından tanıdığı Erol Ateş, STK başkanları, muhtarlar ve muhtar adayları da yer aldı. Yeşimli Köyü Dernek Başkanı Fahrettin Hatip, birlik ve beraberlik vurgusu yaparak katılımcılara hitap etti.

Başkan Fahrettin Hatip Gecede yaptığı açılış konuşmasında: Değerli Hemşehrilerim,Bu gecede bir araya gelerek geleneksel SAYA etkinliğimizi gerçekleştirmekten büyük mutluluk duyuyorum. Köyümüzün kültürel değerlerini yaşatmak ve birlik beraberlik içinde olmak adına burada bulunmak bizi gururlandırıyor. Hepinize katılımınız için teşekkür eder, sağlıklı ve mutlu günler dilerim.'' Dedi.

Ak Parti Gebze İlçe Başkanı Recep Kaya'nın gecede yaptığı konuşmada: Değerli Dostlar,

Bu güzel ve anlamlı etkinlikte bir araya gelerek birlik ve beraberliğimizi pekiştirmekten dolayı büyük bir mutluluk duyuyorum. Yeşimli Köyü Derneği'nin düzenlediği bu gecede bizlerle bir araya gelerek kültürel bir etkinliğe destek vermek, bizi onurlandırıyor. Kültür ve geleneklerimizin Ülkemizin ve ilçemizin kalkınması ve gelişmesi için birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Sizlerin de desteğiyle, hizmetlerimizi daha da ileriye taşıyacağız. Birlik ve beraberlik içinde hareket ederek, daha yaşanabilir bir Gebze için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Hep birlikte el ele vererek, geleceğe umutla bakıyoruz.

Bu vesileyle, SAYA gecesine katılımınızdan dolayı tekrar teşekkür ediyor, hoşça vakit geçirmenizi diliyorum. Sağlıklı ve mutlu günler geçirmeniz dileğiyle, hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.'' Dedi.

Gecede konuşma yapan Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz: Saygıdeğer Misafirler,Yeşimli Köyü Derneği'nin düzenlediği bu anlamlı etkinlikte bulunmaktan dolayı büyük bir memnuniyet duyuyorum. Kültürel miraslarımızı yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak, bizler için son derece önemlidir. Bu vesileyle emeği geçen herkese teşekkür ediyor, SAYA gecesinin başarıyla sonuçlanmasını temenni ediyorum.'' Dedi.


Muammer suyabatmaz
12.02.2024 23:26:50
Sivaslilar yiyido lara selam olsun sayin başkan Fahreddin beye çok teşekkür ediyorum bizlere böyle güzel anlamlı puroram için teşekkür ediyorum saya gecesi hayırlı olsun

Cumartesi 23.6 ° / 12.4 °
Pazar 23.2 ° / 11.2 °
Pazartesi 23.6 ° / 11.1 °